Babypaabudget.dk

Børneloppen i Valby

Børneloppen i Valby – et genbrugsmekka for småbørnsforældre


Børneloppen i Valby er Danmarks eneste loppesupermarked, der udelukkende sælger tøj og udstyr til babyer og børn. Stedet rammer en vigtig nerve i en tid, hvor bæredygtighed vinder frem, og genbrug ligeså.

For de af jer, der ikke kender Børneloppen i Valby, kan konceptet beskrives med få ord: book en stand, fyld den op med dit barns aflagte tøj, og følg salget hjemmefra. Efter endt lejeperiode, bliver din fortjeneste overført direkte til dit dankort – nemt, ikke?

Du kan også gå på jagt efter det pureste genbrugsguld blandt tusindevis af varer, der blandt andet tæller babytøj, børnetøj, sko, klap- og barnevogne, autostole, cykelhjelme og en masse interiør til børneværelset.

Børneloppen har intet mindre end 260 stande og masser af plads. Det er på kort tid blevet en kæmpe succes, hvilket ikke er uden grund. For i Børneloppen kan man dårligt gå forgæves, uanset om du har køb eller salg for øje. Jeg har prøvet lykken med sidstnævnte, og er indtil videre ovenud begejstret.

Du kan i nedenstående få flere detaljer om konceptet, og lidt fif til opsætning af stand og optimering af salg.

 

Book en stand hos Børneloppen

Børneloppens hjemmeside kan du booke to typer stande – en reol med bøjlestang og to hylder eller en reol, der udelukkende består af hylder. Førstnævnte er at fortrække, hvis du primært vil sælge tøj og sko, mens hylde-reolen egner sig bedst til legetøj og ting.

Stande på Børneloppen

Det koster 200 kr. om ugen pr. stand, og jo flere uger du booker, jo billigere er det. Jeg har booket min stand i tre uger, hvilket koster 560 kr. Inkluderet i standlejen er et ubegrænset antal alarmer til dit tøj, prismærker ditto (gælder kun ved opstart – derefter koster prismærkene 10 kroner for 64 stk), bøjler, perler til at synliggøre tøjets størrelse samt 10 papskilte.

Derudover skal jeg betale 15% af mit salg til Børneloppen, og 100 kr. om ugen, hvis jeg ønsker, at de skal rydde op på min stand dagligt. Jeg tøvede ikke med at vælge oprydning, og kan kun anbefale andre at gøre det samme (med mindre du selv har mulighed for at rydde op på standen ca. en gang om dagen). En pæn stand sælger nu en gang bedst.

 

Forbered din stand

Forberedelse er det halve arbejde (note to self). Jeg kom al for sent i gang med at finde tøj, sortere tøj, vaske tøj, stryge tøj og prismærke tøj, og har i ugens løb rendt i pendulfart mellem loftrum og vaskeri, Nørrebro og Valby. Og fået printet prismærker ud af flere omgange!

Min anbefaling er derfor at finde alt dét frem, du ønsker at sælge, gør det klar og prismærk dine ting hjemmefra (du kan hente arket med prismærker hos Børneloppen før din lejeperiode starter). Det betyder, at dén dag, hvor lejen af din stand begynder, skal du kun koncentrere dig om at sætte og hænge dine ting på din stand.

Billede af stand Børneloppen

Stand på Børneloppen

Stande på Børneloppen

Opsætning af stand

Du kan opstille din stand allerede dagen før din booking starter. Her har du mulighed for at komme en time før lukketid. Eller du kan vælge at komme dén dag, din booking begynder, og møde op en time før åbningstid, dvs. kl. 9.00.

Hvis jeg igen lige må liste en anbefaling ind, vil jeg opfordre dig til at komme kl. 9.00 dén dag, din standleje starter. Jeg var derude en time før lukketid om søndagen, hvor der stadig var mange kunder. Der var trængsel på gangarealerne, og med to IKEA-poser med tøj (UDEN prismærker) og en træt 5-årig, blev det lidt hektisk.

 

Lav en overskuelig og præsentabel stand

Et fif til en overskuelig stand er at inddele tøjet på bøjlestangen i over- og underdele, størrelser og farver. Selvom de kulørte perler til bøjlerne er glimrende til at markere størrelser, gør det ikke spor, hvis du også laver et skilt, hvorpå du skriver, hvad du sælger (i mit tilfælde ‘Drengetøj str. 92-110’).

Få dit tøj og dine ting til at se så præsentabelt ud som muligt. Stryg skjorterne, hvis du orker, sy en´knap i dér, hvor den mangler, gør skoene rene (og stil dem gerne ovenpå originalkassen, hvis du har gemt den) og læg det rene legetøj i fryseposer eller lignende (dels bliver eventuelle smådele ikke væk, og dels er det nemmere at sætte prismærke på en pose, fremfor en dukke etc.).

 

Tænk langsigtet

Jeg har i ugens løb haft lidt sommertøj – i skikkelse af UV badetøj, shorts og sandaler – til salg på Børneloppen. Og har ikke solgt én eneste ting. I forgårs skiftede jeg det ud med et par flyverdragter og lidt uldtøj, og alt var væk samme dag. Det kan altså godt betale sig at tænke langesigtet, det gør køberne i hvert fald.

 

Realistiske priser

Og endelig til dét med priserne: vær realistisk, når du prissætter dine ting. Husk på, at det er et loppe(super)marked, med kunder, der forventer at gøre en god handel. Og husk på, at du som sælger på Børneloppen er helt fri for besværet med at måle benlængde og fodsåler, lange dialoger med købere, og  ture til posthuset med pakker (der forsvinder). I øvrigt er det for mig langt mere tilfredsstillende at få videresolgt så meget som muligt, fremfor at slæbe det meste med hjem igen.

 

Følg dit salg hjemmefra

Når standen er opsat, kan du overlade resten til Børneloppens rare personale. Fra din sofa – og alle andre steder – kan du følge dit salg. Via det smarte system, får du en fornemmelse af, hvilken type tøj, der storsælger, hvad der ikke gør, og hvornår, du igen bør fylde din stand op.

Jeg har haft min stand i 7 dage, og har lejet den i yderligere 14 dage. Indtil videre ser min omsætning således ud:

Omsætning Børneloppen

…og jeg er mere end tilfreds 🙂

Som du kan se i nedenstående ligger mine priser i alle niveauer, ligesom mærkerne spænder vidt. Jeg har solgt både H&M og mærketøj, hjemmestrik og legetøj, nyt og gammelt samt en autostol og en klapvogn:

Status varesalg børneloppen

Priser på Børneloppen

 

 

Du finder Børneloppen på følgende adresse:

Gammel Køge Landevej 135

(Bag ved Kære Børn)

2500 Valby

 

Åbningstider:

Mandag-fredag: 10.00-18.00

Lørdag-søndag:10.00-16.00

Helligdage: 10.00-16.00

 

 

Kommentarer
12 kommentarer til “Børneloppen i Valby – et genbrugsmekka for småbørnsforældre”
 1. Heidi K siger:

  Tak for din guide. Jeg skal da også prøve børneloppen👍🏼

 2. Anne siger:

  Hvor er det bare en mega god idé. Håber der kommer et lignende koncept i det jyske. Det er jo ren win for alle parter og godt, at børnetøj bliver genbrugt.

 3. MortilMads siger:

  Tak for en af de bedste børneblogs i Dk😊 Ved du om man må være to om at dele en stand? Kh Dorthe

 4. Sarah siger:

  Din stand var SÅ fin. Kan se på billederne, at jeg har været dig en trofast kunde🙈 Sælger ud af storesøsters habengut, købte ind til lillebror hos dig🤘🏼 Win win❤💙

  • Hej Sarah.
   Tusind tak for rosen og støtten 🙂 Dejligt, at du kunne lide min stand.
   Det er en fantastisk (og nem) måde at købe og sælge børnetøj – jeg skal bestemt derud igen, når drengene vokser endnu en størrelse.
   Rigtig god dag.
   Bedste hilsener fra
   Helle

 5. Jannie Søgaard Jensen siger:

  Det findes også i Aarhus (8270 Højbjerg). Præcis samme koncept.
  Her hedder det bare Lopmorekids:-)

  • Tusind tak for dén info, Jannie. Er sikker på, at det vil begejstre mine jyske læsere 🙂
   Jeg vil lave et indlæg herom snarest.

   Bedste hilsener og god dag fra
   Helle

 6. Maiken Birkhede siger:

  Ved du om der stadig er gang i Børneloppen? Er der stadig mange kunder?

Tilføj en kommentar